Listing 1 - 10 of 96 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Genieten is volgens het Voedingscentrum onmisbaar als je gezond wil eten. Dit kookboek staat daarom vol lekkere recepten die gezond eten makkelijk maken. De Schijf van Vijf is natuurlijk onze leidraad. Alles komt langs: van ontbijt tot avondeten en van tips om je water smaak te geven tot feestelijke hapjes. Ontdek alle mogelijkheden en volg je smaak! Alle recepten zijn voorzien van prachtige foto’s.
Choose an application
Zakboek Diëtetiek is te gebruiken door diëtisten en andere (para)medici in alle sectoren van de zorg. Het behandelt vier domeinen van het diëtistisch onderzoek: somatisch, functioneel, psychisch en sociaal. Het geeft een overzicht van alle ingrediënten van een optimale diagnostiek van de voedingstoestand (nutritional assessment; definities en referentiewaarden) en is opgesteld vanuit de doelstelling om evidence based en uniform te werken. Het Zakboek wordt ondersteund door de website www.zakboekdietetiek.nl waar aanvullende gegevens en rekentools beschikbaar zijn gesteld. Deze volledig herziene versie is conform de actuele richtlijnen anno 2020.
dieetleer --- Dieetleer --- Voedingsleer
Choose an application
Hoe komt het dat een baviaan en een schimmel instinctief weten wat ze moeten eten voor een optimale gezondheid en een perfecte balans qua eiwitten, vetten en koolhydraten? En hoe komt het dat wij mensen dan zoveel moeite hebben om ons te houden aan de aanbevolen dagelijkse voeding en er zoveel mensen kampen met overgewicht? Onze evolutionaire voorouders bezaten ooit het vermogen om precies te weten welk voedsel en op welk moment van de dag hun lichaam nodig had, in de juiste verhoudingen en hoeveelheden. Wanneer en waarom zijn we dit vermogen verloren en hoe kunnen we dit terugkrijgen?Voedings- en ecologiedeskundige David Raubenheimer en prijswinnend bioloog en onderzoeker Stephen Simpson beantwoorden deze vragen in een meeslepend verhaal, gebaseerd op vijf eurekamomenten die ze hebben meegemaakt tijdens hun baanbrekende onderzoek. Het boek deelt hun kleurrijke wetenschappelijke reis ? van Kaapstad tot de woestijnen in Australië ? met als hoogtepunt een voedingstheorie die ingrijpende gevolgen heeft voor onze huidige epidemie van metabole zieken en obesitas. Deze theorie zal ons begrip van voeding volledig veranderen. Aan de hand van verschillende onderzoeken bewijzen Raubenheimer en Simpson dat eetlust kan worden gehackt ? we leren te eten als dieren voor een optimale gezondheid, voor verhoogde vruchtbaarheid of voor een langere levensduur.Raubenheimer en Simpson bieden in Eten als dieren ook nuttige recepten om de ongewenste bijwerkingen van allerlei diëten te verklaren, om controle te krijgen op onze voedselomgeving en om te laten zien hoe lekker en gezond eten weer deel uit kan maken van goed eten. Eet als dieren en je zult precies weten welk voedsel je lichaam daadwerkelijk nodig heeft. https://www.spectrumnonfictie.nl/producten/eten-als-dieren-9789000368228
Voedingsleer --- Evolutieleer --- Biologie --- Voeding --- Gezondheid
Choose an application
Food science and technology --- voedselveiligheid --- voedingsleer
Choose an application
De mieren gaan de gezonde tour op. Maar jij moet hen helpen in dit educatieve spel rond gezonde voeding! ? Incl. voedingsdriehoek én nutri-score.Verzamel voor jouw mierenkolonie producten met zo weinig mogelijk suiker, of zo gezond mogelijke producten, of stel een hele maaltijd of dagmenu samen. Jij kiest hoeveel kaarten er vezameld moeten worden. Draai ze samen om en ontdek hoe gezond jouw keuzes zijn.Maak het helemaal leuk met 87 mieren in je broek. Een klapper vol leuke beweginsspelletjes voor tussendoor. Gezonde voeding en beweging horen namelijk samen!(https://www.level21.be/portfolio/mierzoet/)
Gezondheid --- Gezondheidsopvoeding --- Voeding --- Voedingsdriehoek --- Voedingsleer --- Bewegingsopvoeding
Choose an application
Nutritionary hygiene. Diet --- parenterale voeding --- sondevoeding --- voedingsleer --- dieetleer
Choose an application
This textbook is a practical guide to the application of the philosophy and principles of Integrative and Functional Medical Nutrition Therapy (IFMNT) in the practice of medicine, and the key role nutrition plays in restoring and maintaining wellness. The textbook provides an overview of recent reviews and studies of physiological and biochemical contributions to IFMNT and address nutritional influences in human heath overall, including poor nutrition, genomics, environmental toxicant exposures, fractured human interactions, limited physical movement, stress, sleep deprivation, and other lifestyle factors. Ultimately, this textbook serves to help practitioners, healthcare systems, and policy makers better understand this different and novel approach to complex chronic disorders. It provides the reader with real world examples of applications of the underlying principles and practices of integrative/functional nutrition therapies and presents the most up-to-date intervention strategies and clinical tools to help the reader keep abreast of developments in this emerging specialty field. Many chapters include comprehensive coverage of the topic and clinical applications with supplementary learning features such as case studies, take-home messages, patient and practitioner handouts, algorithms, and suggested readings. Integrative and Functional Medical Nutrition Therapy: Principles and Practices will serve as an invaluable guide for healthcare professionals in their clinical application of nutrition, lifestyle assessment, and intervention for each unique, individual patient.
Nutritionary hygiene. Diet --- parenterale voeding --- sondevoeding --- voedingsleer --- dieetleer
Choose an application
Wat is het verschil in voedingswaarde tussen wit, bruin en volkorenbrood? Wat is glutenintolerantie? Is de korst van brood gezonder dan het kruim? Zijn er groenten die meer beschermstoffen bevatten dan andere, de zogenoemde supergroenten? Wat wordt bedoeld met tuinverse en marktverse groenten? Kan men te veel fruit eten? Zitten de meeste vitamines onder de schil? Na jarenlang voordrachten en lessen te hebben gegeven, bundelden de auteurs de 101 vragen die ze het meest te horen kregen over de kwaliteit van onze voeding. De antwoorden zijn wetenschappelijk, maar toegankelijk voor iedereen.
Nutritionary hygiene. Diet --- sport --- voeding --- 628 --- Eten --- voedingsleer --- Voeding en gezondheid. --- Voeding.
Choose an application
General microbiology --- Human biochemistry --- Nutritionary hygiene. Diet --- Food science and technology --- medische biochemie --- voedingstechnologie --- microbiologie --- voedingsleer
Choose an application
General microbiology --- Nutritionary hygiene. Diet --- Food science and technology --- voedingstechnologie --- microbiologie --- voedingsleer
Listing 1 - 10 of 96 | << page >> |
Sort by
|